Nieuwe regels over het doorsturen van rapportages

De uitvoeringsregeling inlenersaansprakelijkheid en de Wet arbeid vreemdelingen (WAV) zijn gewijzigd. Dit heeft geen gevolgen voor de rapporten die u van IDchecker ontvangt. Het heeft echter wel impact op de rapporten die u naar uw opdrachtgevers doorstuurt.

 

Het is niet langer toegestaan om afbeeldingen van medewerkers zoals ingescande ID-documenten uit EU- en EER-landen door te sturen naar derden. Tot op heden bood IDchecker de mogelijkheid om rapportages door te sturen naar uw opdrachtgevers. Op zo’n rapportage vond u naast het resultaat van de controle en de gegevens van de medewerker ook een afdruk van het IDbewijs. Dat laatste is nu niet meer toegestaan.

 

Wilt u rapportages doorsturen naar uw opdrachtgever? Dan ontvangt u van IDchecker een versie van het rapportzonder afbeelding van het ID-bewijs. Zo voldoet u probleemloos aan de nieuwe regelgeving. Voor uw eigen administratie blijft het verplicht de volledige rapportage – inclusief foto – op te slaan.

 

Heeft u vragen over de nieuwe regels? Neem dan gerust contact op met uw contactpersoon binnen IDchecker of mail naar helpdesk@idchecker.nl. Meer informatie over de nieuwe regels met betrekking tot de tewerkstelling van vreemdelingen vindt u op overheid.nl en op de site van de Belastingdienst.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *